Uspišno završen projekat „Mladi Bunjevci u Somboru“


Uspišno završen projekat „Mladi Bunjevci u Somboru“

│ Izvor: BMC Sombor │ Petak, 18.12.2020. │


U petak 11. decembra 2020. godine, uspišno je završen prijekat „Mladi Bunjevci u Somboru“ podržan od strane grada Sombora. Tokom nikoliko miseci, učesnici projekta radili su na usavršavanju kroz pisane medije i video zapise.

DSC08737

Na samom kraju projekta zajedničkim zalaganjom, mladi novinari snimili su emisiju „Znameniti Bunjevci u Somboru“ di su pridstavljena tri značajna Bunjevca iz ove varoši, koji su svojim radom dali značajan pečat u istoriji i kulturi Sombora.

Martina Dujmović, Martina Marton i Luka Bošnjak su dio ovog projekta zajedno sa Ružicom Parčetić koja je nuz instrukcije uspišno vodila mlade novinare kroz sve oblike novinarstva.

DSC08735

Pridsidnica Bunjevačkog media centra – Sombor, Stanislava Lutkić ko rukovodioc projekta, isktakla je zadovoljstvo o postignutoj realizaciji i ostvarenim ciljovima, nuz probleme i poteškoće koje su zadesile kako druga udruženja tako i cili svit.

Tokom projekta, mladi novinari Bunjevačkog media centra u Somboru, došli su do novi ideja koje planiraju da realizuju tokom sledeće godine. Nuz poteškoće tokom ove godine i vandredni situacija, mladi novinari uspili su da se izbore i nauče tušta o novinarstvu ko i da uspišno sprovedu projekat do kraja.

 


FOTOGRAFIJE


VIDEO PRILOG: BMC SOMBOR