„ČA GRGINE HUNCUTARIJE” NA FESTIVALU U NOVOM BEČEJU

│Nedilja, 17.11.2019. │


„ČA GRGINE HUNCUTARIJE” NA FESTIVALU U NOVOM BEČEJU

 

Pozorišna družina UG „Bunjevačko kolo” – Sombor i KUD „Ravangrad” - Sombor ponovo je nastupila, ovoga puta u Novom Bečeju. Pridstava „Ča Grgine Huncutarije” u režiji Nenada Zubovića – Zube, imala je i svoje četvrto izigravanje. „Uncutarijama“ je pripala čast da 7. novembra zatvore, sada već poznati, festival amaterskih pozorišta u Novom Bečeju, Festival komendije „Jovan Knežević - Caca”, koji se ove godine održao jedanaesti put.

Becej2

Ponešeni, vrlo raspoloženom publikom, somborci su izigrali pridstavu vrlo cigurno, nadahnito, a publika je smijanjem i aplauzom nagrađivala glumce na sceni.

Kao rezultat svega, zabiležene su i prve kritike „Uncutarija“. Glumica Ana Pavlović, ovogodišnja dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu „Cacin Kofer” o „Uncutarijama” je između ostalog kazala: „...predstava koja teče, koja uvlači publiku u radnju i poistovećuje je sa likovima, tako običnim, prirodnim i situacijama u kojima smo se sigurno nekada i sami našli... Bunjevci i Bunjevke, taj divan, poseban jezik, i vrcavi humor su me „kupili” istog trenutka... Trupa „Bunjevačko kolo” me je oduševila svojom ljubavlju ka pozorištu, ka glumi, ka, kako oni kažu „izigravanju”. Igrali su se na sceni, igrali i uživali, to se osetilo i u publici.”

Becej1

Po završetku pridstave i zatvaranju festivala, domaćini su priredili svečanu večeru, na kojoj su somborski glumci u jednom lipom i opuštenom ambijentu, obnovili stara prijateljstva, sklopili nova poznanstva sa pozorišnim poslenicima iz cile Srbije. Kao rezultat svega toga, izvesna su već i neka nova gostovanja.

Mi iz UG „Bunjevačko Kolo” Sombor zafaljivamo se organizatorima festivala na pozivu, na srdačnom dočeku, na pohvalama i podstreku za dalji rad. Našim nastupom na festivalu, čulo se za Bunjevce daleko lipše, dalje i jače. Zato i mislimo da su sva buduća gostovanja našeg ansambla s „Uncutarijama“ od velikog značaja za očuvanje i afirmaciju bunjevačkog jezika i pridstavljanju bunjevačke kulture i tradicije.

PR-tim UG „Bunjevačko kolo” Sombor