Bunjevačka matica obilužila 22 godine od reosnivanja

Bunjevačka matica

Bunjevačka matica obilužila 22 godine od reosnivanja

Izvor: Bunjevački Media Centar       Četvrtak, 14.09.2017.

U okviru tradicionalnog projekta „Večeri utorkom“ u Bunjevačkoj matici je u utorak, 12. septembra, održan program posvećen obilužavanju 22 godine od reosnivanja Matice.

m06

Bunjevačka matica je reosnovana na inicijativu Marka Peića, koji je taj predlog izno godinu dana ranije. Od tada je Matica izdala na desetine publikacija, knjiga, imamo naša redovna izdanja „Rič Bunjevačke matice“ i izdanje za najmlađe „Bunjevačka lipa rič“, a u saradnji sa BKC Subotica izdajemo „Bunjevački kalendar“. Nastavićemo sa svim redovnim aktivnostima, a na nedavno održanoj sidnici Glavnog odbora doneli smo smirnice i za dalji rad – istako je Veljko Vojnić, pridsidnik Bunjevačke matice.

Kroz svoje obraćanje Ivan Sedlak, sad počasni pridsidnik Matice, izno je najvažnije detalje koji su obilužili Bunjevačku maticu u protekle dvadeset i dvi godine, a okupljanje je poslužilo i da se još jedared pozdrave dobitnici značajni nagrada, dr Andrija Peić Tukuljac, dobitnik priznanja Počasni građanin Subotice, te Ivan Šarčević, nosilac priznanja Pro urbe.

Program je upotpunjen poetsko-muzičkim dilom, nuz zvuke tambure i poeziju na bunjevačkom jeziku.

N.S.