11. Slamarsko-slikarska kolonija

Izvor: Bunjevački Media Centar Sombor       Ponediljak, 19.06.2017. 10:45

Slamarsko-slikarska kolonija UG „Bunjevačko kolo“ iz Sombora održana je u subotu, 17. juna. Jedanajsta po redu umitnička kolonija okupila je dvanajst vrsni slamarki i jedanajst slikara koji su se družili i stvarali umitnička dila na salašu domaćina Ivana Bošnjaka u Gradini.

06

Umitnost stvaranja slika u tehniki slame okupila je najbolje majstore slamarstva iz Sombora, Svetozara Miletića i Subotice. Pozdravljajuć umitnike, pridsednik UG „ Bunjevačko kolo“, Dejan Parčetić je na početku kolonije uručio materijal i boje umitnicima, dar udruženja. Podrška slamarskim umitnicima, stručnim savetima i sugestijama, i ovaj put, stigla je od akademski slikara Tatjane Dimitrijević i Milenke Buiše, rukovodioca likovne sekcije UG „Bunjevačko kolo“.

Gosti kolonije i UG „Bunjevačkog kola“ bili su dr Vlado Babić, republički poslanik, Zoran Parčetić, pridsidnik Skupštine grada Sombora, Ivan Šimunov, pomoćnik gradonačelnice grada Sombora, Zoran Rus, poverenik SNS, Veljko Vojnić, zaminik pridsidnika Skupštine grada Subotice i Ivan Sedlak, počasni pridsidnik Bunjevačke matice iz Subotice sa saradnicima.

Slamarske slike na temu znameniti somborski zdanja biće prikazane na jesenjoj izložbi UG "Bunjevačko kolo".

Koloniju je podržala Gradska uprava i Skupština grada Sombora.

R.P.