Konstituisan nov saziv Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine

 


Konstituisan nov saziv Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine

│ Izvor: BMC │ Utorak, 13.12.2022. │


 

U ponediljak, 12. decembra, održana je konstitutivna sidnica Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine.

IMG 7896

Na sidnici, održanoj u prostorijama „Bunjevačke matice“ u Subatici, nakon izbora radnog pridsidništva, potvrđeni su mandati svi članova novog saziva Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine, spram rezultata izbora održani 13. novembra.

Nacionalni savit bunjevačke nacionalne manjine čine dr Suzana Kujundžić Ostojić, Veljko Vojnić, Dejan Parčetić, Tihomir Vrbanović, Sandra Iršević, Aleksandar Bošnjak, Antun Romić, Jadranka Tikvicki, Nikola Žuljević, Slavica Saulić, Ivan Dulić, Marija Brdarić, Gabriela Diklić, Miroslav Vojnić Hajduk, Antun Fratrić, Tamara Babić, Boris Bajić, Dragan Kopunović i Branko Pokornić.

IMG 7856

Konstitutivnoj sidnici je u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog prisustvovala je i Gordana Domanović, savitnica sektora za nacionalne manjine, ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, koja je, izmed ostalog, poručila:

Želim vas pozdravit u ime ministra Tomislava Žigmanova i u ime cilog Ministarstva i čestitat vam na uspišno sprovedenim izborima i konstituisanju novog saziva Savita i čestitat vam priuzimanju odgovornosti za učešće u radu Savita. Naša misija je da identifikujemo izazove sa kojima se suočava vaša zajednica, a najboji način za to je kontinuirani i neposridni kontakt sa pripadnicima manjine koju pridstavljate. Za ostvarivanje ovog zadatka neophodna je naša međusobna saradnja, razmina informacija i vođenje dijaloga svi članova Savita. Ministarstvo i ovim činom pokaziva posebnu zainteresovanost za rad i funkcionisanje vašeg Savita, ko i svi savita uopšte. Svesni smo svi različitosti i izazova sa kojima se susriću nacionalne manjine u Srbiji, al jednako želimo nastavit davat punu podršku pri implementaciji manjinski prava...

IMG 7849

Potom je održana i prva sednica novog saziva Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine. Prilikom te sidnice održan je i izbor pridsidnika, odosno pridsidnice Savita, a povirenje da i u narednom mandatu vodi Nacionalni savit bunjevačke nacionalne manjine dobila je dr Suzana Kujundžić Ostojić, jednoglasno.

Krajnje je vrime da se skućimo, a sad nam je, nakon dvadeset godina postojanja cilj da, nakon obavljenog bazičnog dila, rastemo. U smislu ostvarivanja prava, da to pokrije što veći krug Bunjevaca, da se borimo za naše pridstavnike u raznim tilima Varoši, Pokrajine i Republike, da budemo ko i sve ostale nacionalne manjine. Svakako moramo radit na Dekretu iz 1945. godine. Virujem da će se ovaj tim u Savitu u naredne četri godine pokazat ko zdravo dobar – kazala je, izmed ostalog, pridsidnica NSBNM.

 

 



FOTOGRAFIJE