Promocija liste „Bunjevci zajedno” u Subotici

Promocija liste „Bunjevci zajedno” u Subotici

Izvor: Bunjevački Media Centar   Srida, 31.10.2018.


„Samo ujedinjeni možmo ostvarit prava Bunjevaca koja im pripadaju“ - glavna je poruka skupa organizovanog u prostorijama Art bioskopa „Lifka“, di je u utorak promovisana lista broj 1 za izbore za Nacionalni savit Bunjevaca, naziva „Bunjevci zajedno”.

IMG 7818

U opuštenoj i prijateljskoj atmosferi okupljeni članovi liste, ko i mnogobrojni prijatelji i simpatizeri ove liste, razminili su svoje ideje kako i šta činit dalje.

Okupljenima su se obratili pridlagači liste: dr Suzana Kujundžić Ostojić, Mirko Bajić, Nikola Babić, Veljko Vojnić i Branko Pokornić, a u utorak su se mogle čut i dvi lipe visti.

Naime, poslidnji saziv nacionalnog savita koji većinom sačinjava listu broj 1 „Bunjevci zajedno” uspio je učinit i izborit da se u škulama naziv pridmeta „Bunjevački govor sa elementima nacionalne kulture” promini u „Bunjevački jezik sa elementima nacionalne kulture”.

O ovom istorijski značajnom koraku prisutne je obavistila aktuelna pridsidnica Nacionalnog savita Bunjevaca, dr Suzana Kujundžić Ostojić koja je učestvovala na Nacionalnom prosvitnom savitu u Beogradu di je odluka i donita.

IMG 7773

Pored ovoga prvi vrtić u kojem će dica moć boravit i učit bunjevački jezik biće u Tavankutu. Sve su to rezultati, kako pridlagači liste kažu, borbe za sve Bunjevce koja će se moć nastavit samo nuz podršku birača. Zato je, naglašavaju, veoma važno izać na izbore koji će se održat u nedilju, 04. novembra i glasat za listu broj 1 - „Bunjevci zajedno”.

K. S.


Video prilog: Bunjevački Media Centar

 

Galerija fotografija