Održana šesta po redu Panel konferencija

Održana šesta po redu Panel konferencija
„Usmeno narodno blago, običaji i tradicija bački Bunjevaca”

Izvor: Bunjevački media centar   Ponediljak, 28.05.2018.


Šesta po redu Panel konferencija „Usmeno narodno blago, običaji i tradicija bački Bunjevaca“ u organizaciji KUD „Bunjevka“ iz Subotice, održana je u petak 25. maja 2018. godine u svečanoj bioskopskoj sali Art bioskopa „Aleksandar Lifka“ u Subotici.

IMG 2648

Na samom početku programa prisutnima se obratila pridsidnica KUD „ Bunjevka“, Kata Kuntić i istakla značaj održavanja ove šeste po redu Panel konferencije, potom se prisutnima obratila koordinator ovog projekta Tamara Babić koja je ujedno pridstavila Zbornik radova sa V Panel konferencije iz 2017. godine i katalog koji je propratio program ovogodišnje Panel konferencije.

IMG 2664

Teme koje su se mogle čut u okviru ove Panel konferencije na temu nematerijalnog kulturnog nasliđa su:

- „Divojački štafir“ pridavač Kata Kuntić – KUD „Bunjevka“ – zaštitar nematerijalnog elementa

- „Kraljice na Dove“ pridavač dr Suzana Kujundžić Ostojić - KUD „Bunjevka“ – zaštitar nematerijalnog elementa

- „Čuvari bunjevačke muzičke tradicije“ – pridavač Tamara Babić - UG „Bunjevačka kasina“ – zaštitar nematerijalnog elementa

- „Dužijanca bački Bunjevaca“ – pridavač Kata Kuntić i dr Suzana Kujundžić Ostojić – Centar za kulturu Bunjevaca – zaštitar

Sve navedene teme su bile propraćene snimcima i video prezentacijama, uz detaljna obrazloženja koja potrđuju da svi od ovi elementa još uvik su živi i da postoji kontinuitet u pravcu tog da se mogu zaštitit ko nematerijalni elementi kulturnog nasliđa Bunjevaca.

T.B.


Video prilog: BMC

 

Galerija fotografija