Dužijanca u prvom planu


│ Petak, 05.07.2024. │

Dužijanca u prvom planu 


 

Programu obilužavanja „Dana Dužijance”, nacionalnog praznika Bunjevaca, priključila se i „Bunjevačka matica koja je u čevrtak, 4. jula, priredila zanimljivo veče.

Izlozba Matica 32

Prvi dio programa bio je rezervisan za izložbu fotografija „Dužijanca kroz objektiv. Prisutni su mogli pogledat dio izabrani fotografija koje su nastale u protekli deset, pa i više godina, kroz aktivnosti autora Nikole Stantića, za potribe „Bunjevački novina, odnosno Novinsko-izdavačke ustanove „Bunjevački informativni centar.

Izlozba Matica 34

U drugom dilu programa prikazan je dokumentarni film „Ris u Bajmaku, autora Branka Pokornića iz Bunjevačkog kulturnog centra „Bajmak. Prikazan je ris obavljen 2022. godine u Bajmaku, odnosno kroz njega cio postupak tradicionalnog košenja žita.

Izlozba Matica 24

Prisutne je na početku programa u ime domaćina pozdravio Miroslav Vojnić Hajduk, o fotografijama i dokumentarnom filmu divanili su autori, dok je izložbu svečano otvorio Nikola Babić, pridsidnik prvog Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine.

Izlozba Matica 01

Izložba će bit otvorena do centralne proslave „Dana Dužijance 15. avgusta, a mož se pogledat svakog radnog dana u periodu od 10 do 14 sati (Bunjevačka matica, Korzo 8).

 

 


VIDEO PRILOG


FOTOGRAFIJE