Priskakanje vatre na Svetog Ivana Cvitnjaka


│ Utorak, 25.06.2024. │

Priskakanje vatre na Svetog Ivana Cvitnjaka


 

Isprid Doma kulture u Maloj Bosni, u ponediljak 24. juna, u organiziji UG „Bunjevačka vila” iz Male Bosne, održano je tradicionalno priskakanje vatre na Svetog Ivana Cvitnjaka.

Priskakanje vatre 10

Vatru su u nošnjama priskakali mališani KUD „Aleksandrovo” a čast da se propali ivanjdanska vatra pripala je veteranu ove manifestacije, Grgi Pećeriću. Njemu je nuz druge istaknute pojedince i institucije ove godine uručena i zafalnica UG „Bunjevačka vila”.

Priskakanje vatre 02

Iste take zafalnice dobili su Nacionalni savit Bunjevačke nacionalne manjine, za koji je zafalnicu priuzo član izvršnog odbora, Tihomir Vrbanović i Marko Marić, zaminik gradonačelnika grada Subatice.

Nakon uvodnog obraćanja Nele Ivić, isprid UG „Bunjevačka vila" divanio je i Marko Marić, zaminik gradonačelnika. On je organizatore još jedared uvirio da će grad Subatica i dalje pružat pomoć kad su ovake manifestacije u pitanju, ko i to da će nezavisno od svojeg budućeg statusa rado bit gost na ovakoj i sličnim manifestacijama Bunjevaca.

Priskakanje vatre 03

Po završetku službenog dila manifestacije, otpočo je tradicionalni dio s ivanjdanskom vatrom koja se već lipo razgorila. Dica su bila više nego spremna za skakanje već na prvi znak. Smilosti i energije da se skoči daleko i visoko nije manjkalo cilo vrime, pa se srićom ni ove godine niko nije povridio.

Priskakanje vatre 11

Kad je sva pridviđena kuružna za ovu manifestaciju izgorila, ostalo je još samo da dobrovoljna vatrogasna služba iz Tavankuta ugasi žeravu mlazom vode iz cisterne. Ne samo za svoje učešće ovom prilikom, i tavankutski vatrogasci iz Male Bosne sa sobom su poneli zafalnicu UG „Bunjevačka vila”.

T. K. M.

 

 


FOTOGRAFIJE