Održana Skupština „Bunjevačke matice”


│ Subota, 24.02.2024. │

Održana Skupština „Bunjevačke matice”


 

U petak, 23. februara, održana je Skupština „Bunjevačke matice” koja je bila izbornog karaktera. Sadržala je osam tačaka dnevnog reda, a delegati Skupštine su povirenje za nov mandat dali dosadašnjem pridsidniku Veljku Vojniću.

Matica 24

Prva tačka Dnevnog reda se ticala promina u Statutu „Bunjevačke matice”, potom je održan izbor radni tila, a nakon podnošenja izvištaja Verifikacione komisije podnet je Izvištaj o radu Glavnog odbora „Matice” za period od 2020. do 2023. godine, nuz usvajanje Finansijskog izvištaja, te izvištaja Nadzornog odbora.

Matica 29

Izvištaj o radu podno je Veljko Vojnić, a nakon reizbora, on je i izno pridlog članova Glavnog odbora, te je i najavio šta očekiva „Maticu” u narednom periodu.

Važno je da se održi kontinuitet tradicije, jezika i kulture Bunjevaca, te da se Bunjevci blagovrimeno informišu o svemu što je važno, da učestvuju u svemu onom što mož doprinet dobrobiti, ne samo Bunjevaca, nego cile varoši. To mi je jedina satisfakcija, a s obzirom na to da sam otac četvero dice, „Bunjevačku maticu” smatram ko svoje peto dite i tako se odnosim prema svim obavezama – kazo je, izmed ostalog, Vojnić.

Matica 26

Prisutne je pozdravio i Dejan Parčetić, državni sekretar u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija. On je pofalio rad Matice i naglasio:

Ovo što vidimo danas uliva jednu snagu u instituciju koja se zove „Bunjevačka matica“, a drago mi je što u „Matici” vidim i mlade ljude – istakao je Parčetić i čestitao Vojniću na novom izboru.

Matica 19

Skupštini je prisustvovala i dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica Nacionalnog savita bunjevačkog nacionalnog savita, Nikola Babić, prvi pridsidnik NSBNM, članovi NSBNM, članovi „Bunjevačke matice“ i gosti.

 

 


FOTOGRAFIJE