Obilužen Dan Sombora


│ Nedilja, 18.02.2024. │

Obilužen Dan Sombora


 

Sombor je svečano proslavio 17. februar koji je Dan Varoši Sombora, u znak sićanja na dan kad je ova varoš dobila status – „slobodnog kraljevskog grada", a proslavljeno je tačno 275 godina od dobijanja takog statusa.

Dan Sombora 01

 

ParceticKako je istako gradonačlenik Sombora Antonio Ratković u prithodnim godinama je tušta urađeno u ovoj varoši, nuz podršku s viši nivoa vlasti, te nuz dobre saradnike. Med onima koji su Somboru čestitali jubilarni rođendan bio je i Dejan Parčetić, ko podpridsidnik Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine, al i ko državni sekretar u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija.

 

Ovo je velik i značajan jubilej za Varoš Sombor, a čast je bit med onima koji su pozvani na svečanu tribinu. Sigurno ostajemo pouzdan partner koji će uvik bit dostupan za Sombor – naglasio je Parčetić.

 

Svečana akademija održana je u Narodnom pozorištu u Somboru, a tom prilikom su podiljene i zafalnice povodom Dana varoši, dok je povelja Varoši Sombora uručena „Somborskim novinama" koje proslavljaje jubilej – 70 godina postojanja.

Dan Sombora 02

Foto: sombor.rs