BAL ZA SVETU KATU

 


BAL ZA SVETU KATU

│ Ponediljak, 27.11.2023. │


Sveta Kata 001

U organizaciji Bunjevačkog kulturnog centra „Bajmak" održan je tradicionalni program – Bal za Svetu Katu. Prilika je to, kako ističe Branko Pokornić iz ovog BKC-a da se spoji više važni događaja u jednoj večeri.

Sveta Kata 005

Bajmačani se tako priključivaje proslavi nacionalnog praznika Bunjevaca – „25. novembra, Dana Velike narodne skupštine Srba, Bunjevaca i ostali Slovena", slave Svetu Katu, al i koriste priliku da se malo opušte i provesele nakon završeni veliki sezonski poslova, a prija Adventa.

Sveta Kata 041

Na početku programa prisutne je pozdravio Ivan Lazić, pridsidnik BKC „Bajmak", dok su okupljene domaćine i njeve goste pozdravili i Tihomir Vrbanović, pridsidnik Izvršnog odbora Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine, i Marko Marić, pomoćnik gradonačelnika Subatice.

 Sveta Kata 057

Nuz muziku tamburaškog ansamlba „Rujna zora", nuz podršku Tamare Babić, dobar pivčiji paprikaš i zanimljivu tombolu, veselje je trajalo, a domaćin nije zaboravio ni sve Kate, Katarine, Katice... prisutne u sali KPD „Jedinstvo-Ešeg" koje su darivane prigodnim poklonima.

N. S.

 


VIDEO PRILOG:


FOTOGRAFIJE