BRAĆA UVIK I UVEK ZAJEDNO

 


BRAĆA UVIK I UVEK ZAJEDNO

│ Ponediljak, 13.11.2023. │


Braca uvek uvik 016

U nedilju, 12. novembra, u pozorišnoj sali zgrade „Jadran", održan je tradicionalni program „Braća uvik – uvek zajedno", a ova svečana akademija je dio šireg programa kojim se čuva sićanje na oslobođenje Subatice u Prvom svitskom ratu, ko i na zajedničku saradnju Srba i Bunjevaca u tim danima.

Braca uvek uvik 017

Goste programa, učesnike i organizatore pozdravio je Srđan Samardžić, član Varoškog vića Subatice, zadužen za oblast privride:
Ova prilipa manifestacija odvija se u cilju kulture sićanja na naše slavne pritke i njeva velika herojska dila, na sve ono što su svojom žrtvom, svojim velikim i nesebičnim zalaganjom ostavili – dajuć ono najvridnije što su imali – svoje živote. Oni su omogućili da mi danas živimo u slobodi.

Braca uvek uvik 029

U programu svečane akademije učestvovali su prof. mr Dušica Vucelja, Milica Rukavina, Miloš Stanković, Muzička škula Subatica, Odsik za tradicionalno pivanje, te Kulturno-umitničko društvo „Mladost".

Braca uvek uvik 011

Program tradicionalno zajedničkim snagama realizuju Srpski kulturni centar „Sveti Sava", Bunjevački kulturni centar, Bunjevačka matica, Varoš Subatica i „Udruženje ratni dobrovoljaca od 1912. do 1918. godine i njevi potomaka i poštivalaca", a med gostima su bili i članovi Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine dr Suzana Kujundžić Ostojić, Veljko Vojnić, Miroslav Vojnić Hajduk i Slavica Saulić.

N. S.

 


FOTOGRAFIJE


VIDEO PRILOG