OBILUŽENI „DANI BUNJEVAČKOG MATERNJEG JEZIKA 2023“

 


OBILUŽENI „DANI BUNJEVAČKOG MATERNJEG JEZIKA 2023“

│ Utorak, 27.06.2023. │


 

Manifestacija pod nazivom „Dani bunjevačkog maternjeg jezika 2023“ održana je u ponediljak, 26. juna na Otvorenom univerzitetu u Subatici di su bili prisutni pridavači predmeta „Bunjevački jezik sa elementima nacionalne kulture“ iz osnovni i sridnji škula sa teritorije Varoši Subatica.

IMG 1193

Ova manifestacija je jedna u nizu manifestacija u okviru obilužavanja jednog od bunjevački nacionalni praznika „Dana Dužijance 2023“ i dvadeset godina postojanja Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine. Na početku programa prisutnima se obratila pridsinica BNS dr Suzana Kujundžić Ostojić koja je istakla značaj nigovanja svog maternjeg jezika kako kroz škulski sistem tako i kod kuće.

IMG 1219

- Završila se još jedna škulska godina pa smo želili da naše pridavače upoznamo sa temom o istoriji nastanka našeg bunjevačkog jezika di smo prikazali jedan dokumentarni film na ovu temu, da bi oni ositili značaj kontinuiteta u radu sa dicom ko i odgovornost za svoj rad – istakla je dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica BNS.

IMG 1239

Bilo je i riči o broju đaka po škulama na kraju ove škulske godine u odnosu na prošlu ko i o planovima rada za narednu škulsku godinu. Ovom prilikom je pridsidnica BNS pozvala potencijalne mlade pridavače koji ispunjavaju uslove za pridavače i koji žele da pridaju predmet „Bunjevački jezik sa elementima nacionalne kulture“ da se prijave u kancelariji Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine za narednu škulsku godinu.

T. B.

 


VIDEO PRILOG


FOTOGRAFIJE