ODRŽANA NAUČNA TRIBINA „BUNJEVCI JUČE, DANAS, SUTRA I DALJE PERSPEKTIVE“

 


ODRŽANA NAUČNA TRIBINA „BUNJEVCI JUČE, DANAS, SUTRA I DALJE PERSPEKTIVE“

│ Petak, 23.06.2023. │


 

Naučna tribina pod nazivom „Bunjevci juče, danas, sutra i dalje perspektive“ održana je u četvrtak, 22. juna, u prostorijama Bunjevačke matice u Subatici. Ovo je takođe jedna u nizu manifestacija u okviru obilužavanja jednog od bunjevački nacionalni praznika „Dana Dužijance 2023“ i dvadeset godina postojanja Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine.

IMG 8382

Na samom početku svečanog programa prisutnima se obratio Aleksandar Bošnjak, podpridsidnik BNS koji je istako značaj organizovanja ovaki naučni tribina koje se bave temom vezanom za opstanak bunjevačke nacionalne zajednice u budućnosti.

Pridavač ove naučne tribine bio je prof. dr Aleksandar Raič koji se dugi niz godina bavi ovom problematikom koja je postala aktuelna tema svi nacionalni zajednica na nivou Republike Srbije, obzirom da podaci sa prošlogodišnjeg popisa stanovništva pokazivaje da se broj stanovnika, pripadnika nacionalni zajednica drastično smanjio u odnosu na popis stanovništva iz 2011. godine, što otvara probleme opstanka nacionalni zajednica u budućnosti.

IMG 8376

Med prisutnim zvanicama bili su Veljko Vojnić, zaminik pridsidnice BNS i pridsidnik Bunjevačke matice, Tihomir Vrbanović, pridsidnik IO BNS, Nikola Babić, pridsidnik prvog saziva BNS, pridstavnici Bunjevačkog nacionalnog savita, bunjevački ustanova i udruženja.

T. B.

 


VIDEO PRILOG

FOTOGRAFIJE