Godišnji koncert KUDŽ „Bratstvo“ iz Subatice

 


Godišnji koncert KUDŽ „Bratstvo“ iz Subatice

│ Izvor: BMC│ Ponediljak, 13.12.2021. │


IMG 8312

Ko i svake godine sridinom decembra miseca KUDŽ „Bratsvo“ iz Subatice održava svoj godišnji koncert. Tako je i ove godine održan u nedilju, 12. decembra, u sportskoj sali sridnje Tehničke škule „Ivan Sarić“ u Subatici.

IMG 7745

Ove godine, ko svake do sad su se pridstavili sa svojim najmlađim folklornim ansamblom ko i sa sridnjom i najstarijom folklornom grupom, sa spletovima narodni igara iz svi dilova naše zemlje – bunjevačke, mađarske, igre iz Srbije i drugo ko i sa koreografskim minijaturama.

IMG 8104

KUDŽ „ Bratstvo“ je osnovano 1. oktobra 1945. godine u Subatici i najstarije je subatičko folklorno društvo. Osnovano je pri željezničkom čvoru u Subatici i danas se vodi ko radničko društvo pri željeznici Srbije.

- Prošle godine smo tribali da obilužimo 75. godina od postojanja, al zbog trenutne epidemiološke situacije nismo bili u mogućnosti da održimo ovaj jubilej ni ove godine, al evo i ove godine redovno održavamo tradicionalni godišnji koncert - kazo nam je Antuš Romić, pridsidnik KUDŽ „Bratstvo“ iz Subatice.

IMG 7635

Iako u nepovoljnim uslovima za organizaciju koncerata i gostovanja, ovo bunjevačko folklorno društvo se mož pofalit sa ovogodišnjim nastupima i osvojenim priznanjima za godinu koja je u odlasku.

 

 


Video prilog: BMC


FOTOGRAFIJE