Svečano otvoren XX Festival bunjevačkog narodnog stvaralaštva

 


Svečano otvoren XX Festival bunjevačkog narodnog stvaralaštva

│ Izvor: BMC │ Četvrtak, 09.09.2021. │


 

Dvadesti po redu Festival bunjevačkog narodnog stvaralaštva svečano je otvoren u utorak, 7. septembra, u svečanoj sali Otvorenog univerziteta u Subatici u organizaciji KUD-a „Bunjevka”.

IMG 1097

Kulturno-umitničko društvo „Bunjevka“ je osnovano još daleke 1996. godine da bi 1998. godine tad u Tavankutu pokrenilo Festival bunjevačkog narodnog stvaralaštva koji je ove godine doživio svoje dvadeseto izdanje. Sam festival je kroz svoj dvadesetogodišnji rad imao i dobri i loši perioda, al je uspio da se održi do današnji dana.

IMG 1089

Svečanom otvaranju su prisustvovali dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica BNS, Nikola Babić, podpridsidnik BNS, Branko Pokornić, pridsidnik IO BNS, a isprid Varoši Subatice bio je prisutan isprid kabineta gradonačelnika gospodin Savo Stambolić, koji se ujedno i čestito ovaj značajni jubilej za bunjevačku nacionalnu zajednicu, jel je ovaj festival jedan od najstariji festivala u okviru delovanja bunjevačke nacionalne zajednice unazad dvadeset godina.

IMG 1038

U svečanom programu ovog otvaranja je bila prikazana multimedijalna prezentacija koja je obuhvatila dvadeset godina rada, a o kojoj je divanila Kata Kuntić, pridsidnica KUD-a „Bunjevka“.

IMG 1121

Na kraju programa uručena su priznanja i plakete onima koji su dali velik doprinos u organizaciji i radu na ovom festivalu u protekle dvi decenije.

T. B.

 

 


Video prilog: BMC


 

Fotografije