ODRŽANA EKSKURZIJA ZA OSNOVCE I SRIDNJOŠKULCE U TAVANKUTU

 


ODRŽANA EKSKURZIJA ZA OSNOVCE I SRIDNJOŠKULCE U TAVANKUTU

│Izvor: BMC │ Nedilja, 29.05.2022. │


 

Ko i svake godine pa i ove, održana je ekskurzija za dicu osnovne i sridnje škule koji pohađaje predmet „Bunjevački jezik sa elementima nacionalne kulture“ u subatu, 28. maja u organizaciji Fondacije „Mijo Mandić“ i podršku Bunjevačkog nacionalnog savita u OŠ „Matija Gubec“ u Tavankutu.

IMG 8757

Ove godine je osmišljena ekskurzija tako da se okupe dice iz svi gradski i seoski škula kako osnovci tako i sridnjoškulci, di je bilo dice iz 16 škula, tačnije oko dvisto dice.

Program ove dičije ekskurzije bio je osmišljen kroz rad sa dicom kroz četri radionice i to: radionice sa drvetom, likovne, slamarske ko i štafetne igre, ko i deklamovanje tesktova na bunjevačkom jeziku vezani za Tavankut i OŠ „Matija Gubec“ di su se dica smenjivala po grupama.

IMG 8551

Na ekskurziji bila je prisutna pridsidnica BNS dr Suzana Kujundžić Ostojić koja je istakla značaj organizovanja na ovaj način ekskurzije koja ima više sadržaja ko i učenje raznim veštinama ko i tradiciji i običajima Bunjevaca.

Domaćin ovogodišnje ekskurzija je bila OŠ „Matija Gubec“ di nam je velik doprinos u samoj organizaciji dala Mirjana Savanov učiteljica bunjevačkog u ovoj osnovnoj škuli i kogod koji dugi niz godina radi i doprinosi razvoju obrazovanja na bunjevačkom jeziku.

 IMG 8591

Na ovoj ekskurziji bila je prisutna i pridsidnica Odbora za obrazovanje pri BNS Jadranka Tikvicki ko i Melisa Vilov pridavač bunjevačkog jezika u sridnjim škulama.

Zadužena za rad sa dicom na radionici vezanoj za rad sa drvetom bila je Anita Kopilović, a u radionici vezanoj za slamu, Lozika Homolja koja je dugi niz godina učesnik ovaki radionica.

IMG 8724

Dio programa bio je rezervisan i za štafetne igre koje su obuhvatile: skakanje u džakovima, nošenje jaja u kašiki, pravljenje bunara od čutaka i natezanje konopca, koje su vodili učitelji osnovni škula.

IMG 8751

Za ručak za svu dicu je bila pripravljena bunjevačka tarana a zbog kišnog dana koji je bio, nije realizovana vožnja špediterom po Tavankutu za svu dicu koja su došla na ovu jednodnevnu ekskurziju, al dogodine se nadamo da će se svima ispunit želja koji to nikad do sad nisu imali prilike doživit.

 

 


VIDEO PRILOG: BMC


FOTOGRAFIJE (1)


FOTOGRAFIJE (2)