Konferencija liste „Bunjevci za Subaticu i svoja prava – zajedno! Tamara Babić“

Da sačuvamo i unapridimo


 

 

Republička izbora komisija je 13. septembra proglasila prvu listu za izbor Nacionalnog savita „Bunjevci za Subaticu i svoja prava – zajedno! Tamara Babić“, a pridstavnici te liste su održali i konferenciju za medije u četvrtak, 15. septembra.

boris bajic tamara babic dragan kopunovic kata kuntic

Izbornu listu čine kandidati koji su pridloženi od strane udruženja i organizacija koji su u prithodnom periodu dali veliki doprinos u očuvanju bunjevačkog nacionalnog identita, UG „Bunjevačka kasina“, KUD „Bunjevka“, Etno-kuća „Kuntić“, UG „Bunjevački omladinski centar“, UG „Bunjevci Ljutovo“, BKC „Novi Sad“, studenti „Bunjevačke kuće“ u Novom Sadu, redakcija lista za mlade „Bocko“, UG „Bunjevački media centar“ – Sombor, UG „Bunjevački media centar“ – Subotica. Udružili smo se da zajedno sačuvamo i unapridimo sve što je u pridhodnom periodu postignuto u oblastima kulture, obrazovanja, informisanja i službene upotribe jezika. Izbori su slobodni i na njima triba da učestvuju svi oni koji smatraju da mogu da doprinesu kvalitetnom radu NSBNM – istakla je Tamara Babić koja je, kako je istakla, u aktivnoj ulozi u bunjevačkoj zajednici od 1997. godine, posebno u oblasti kulture, te je dodala:

Drago mi je da mogu da vodim grupu mladi ljudi, ali i oni koji su do sada dali ogroman doprinos u radu Nacionalnog savita.

boris bajic tamara babic dragan kopunovic

Nositeljka lista je dodala kako je pristala da bude na čelu zbog ozbiljnog tima i ozbiljnog podmlatka.

Želimo da u Savit uđu nove snage, među kojima su i naši studenti iz Novog Sada, uz podršku oni koji su do sada radili, kako bismo sačuvali i unapridili sve ono što je do sada urađeno – naglasila je Tamara Babić.

Na prvoj listi se, uz Tamaru Babić, nalaze Boris Bajić, Dragan Kopunović, Mirko Bajić, Stanislava Lutkić, Kata Kuntić, Siniša Tikvicki, Ksenija Stojičić, Stela Bukvić, Petar Ivković, Marijana Kuntić, Denis Vukmanov Šimokov, Branko Cvijan, Ivona Balažević, Slobodan Kovačević, Stanislava Babić, Marija Buljovčić, Franjo Šarčević i Dragutin Korponaić.

N. S.

 

 


VIDEO PRILOG: BMC


FOTOGRAFIJE