Radionica izrade čestitki od slame

 


Radionica izrade čestitki od slame

│ Izvor: UG „Bunjevačko kolo” Sombor │ Ponediljak, 09.01.2022. │


1 cestitke

„Radionica izrade čestitki od slame“ u organizaciji UG „Bunjevačko kolo“, kao jedan od brojnih programa u okviru manifestacije „Somborskih zimskih čarolija“ održana je u petak, 06. januara u prostorijama dečijeg odeljenja somborske gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“.

2 cestitke

Slamarske umetnice Bunjevačkog kola u ulozi mentorki, Ilonka Bogišić i Ksenija Vuković, upoznale su posetioce radionice, zainteresovane mališane, a i njihove roditelje, otkrivajući im male tajne slamarenja i upoznavši ih sa samim procesom pripreme slame za postupak obrade i oblikovanja u prigodne motive.

3 cestitke

Radionicu je, tokom prepodneva, posetilo desetak mališana sa roditeljima i na obostrano zadovoljstvo, mentora i polaznika, nastali su prvi radovi – božićno-novogodišnje slamarske čestitke.

4 cestitke

„Somborske zimske čarolije“ su tradicionalna manifestacija koja bogatim kulturno-umetničkim, edukativnim i muzičkim programima, počinje sa prvim danima zimskog raspusta i traje sve do kraja januara. Slamarske radionice su, već nekoliko godina, deo ovog zanimljivog programa koji u cilju što kreativnijeg i lepšeg zimskog perioda, pre svega namenjenog najmlađima, organizuje Turistička organizacija grada Sombora.