OBILUŽEN MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA U ČETVRTOJ MINI JUGOSLAVIJI

 


OBILUŽEN MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA U ČETVRTOJ MINI JUGOSLAVIJI

│ Izvor: BMC │ Ponediljak, 02.05.2022. │ Autor: Tamara Babić


 

Tradicionalno devetnaesti put po redu je u ponediljak, 2. maja, obilužen Međunarodni praznik rada u Četvrtoj Mini Jugoslaviji u Subatici.

IMG 0157

Program ove tradicionalne manifestacije je obuhvatio niz manifestacija od međunarodnog šahovskog turnira, kulturno-umitničkog programa, igara za dicu u prirodi pa do revijalne fudbalske utakmice.

IMG 0050

U kulturno-umitničkom dilu programa učestvovali su: Aleksandar Toković, pevačka grupa „Frajle“, Tamara Babić, Cvijetin Milaković, pevačka grupa ličana iz Gračaca, pevačka grupa „Biseri“ nuz pratnju Irene Kovačev ko i orkestar Dejana Ibrahimovića.

IMG 0128

Na početku samog programa prisutnima se obratio počasni pridsidnik Četvrte Mini Jugoslavije, Blaško Gabrić a potom i pridsidnik Goran Gabrić koji je ujedno i spominio značaj učešća Bunjevaca na ovoj manifestaciji. Prisutnima su se obratili i pridsidnik opštinske organizacje invalida rada Grada Subatice Stanko Nimčević i Mikloš Nađ Olajoš isprid udruženja „Solidarnost“ iz Subatice.

IMG 0181

Takođe u samom programu otvaranja ove manifestacije prisutnima se obratila i pridsinica BNS dr Suzana Kujundžić Ostojić koja je istakla značaj pridstojećeg popisa stanovništva za Bunjevce i pozvala sve one koji se izjašnjavaju ko Jugosloveni da se na pridstojećem popisu stanovništva u oktobru misecu izjasne ko Bunjevci.

IMG 0227

Ko i uvik bio je organizovan tradicionalni ručak sa goveđim gulašom i vojničkim pasuljem. Isprid NIU „Bunjevačkog informativnog centra” bile su diljene svim positiocima „Bunjevačke novine“, KUD „Aleksandrovo“ iz Subatice je dalo svoj doprinos sa mladima obučenim u bunjevačku nošnju, a na samom kraju programa nastupila je vokalna solistkinja Tamara Babić sa bunjevačkim pismama.

 


VIDEO PRILOG: BMC


FOTOGRAFIJE