SAOPŠTENJA

Poziv na političko ujedinjenje Bunjevaca u Skupštini grada Subotice izazvao opštu polemiku

 

SBB_logoNa konferenciji za novinare Saveza bačkih Bunjevaca ponovo je upućen poziv Bunjevačkoj stranci da se formira zajednički odbornički klub pod imenom "Bunjevci zajedno", s obzirom da na pismeni poziv odgovor od Bunjevačke stranke nije stigao.

Na konferenciji je takođe iznet stav da:

- Savez bačkih Bunjevaca smatra da se dugoročno nanosi šteta bunjevačkoj zajednici nastojanjima pojedinaca da neke bunjevačke institucije pretvaraju u političke satelite građanskih i autonomaških stranaka. Npr. da je nedopustivo da se institucija koja je ustrojena da neguje i razvija kulturu, književnost, nauku i stvaralaštvo Bunjevaca pretvara u politički poligon.

 

Na iznete stavove na konferenciji Saveza bačkih Bunjevaca reagovala je Bunjevačka matica saopštenjem u kojem se između ostalog kaže:

Grb_matice- Na konferenciji za štampu koju je 29. avgusta održao Savez bačkih Bunjevaca, Mirko Bajić je izneo apsolutnu neistinu da je predsedniku Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine, Branku Pokorniću, od strane predstavnika Bunjevačke matice, zamereno što je na obeležavanje nacionalnog praznika bunjevačke nacionalne manjine pozvan predsednik Skupštine Srbije...

Opširnije možete pročitati na sajtu Saveza bačkih Bunjevaca.