URUČENI UGOVORI ZA KORISNIKE SRIDSTAVA PO KONKURSU IZ OBLASTI JAVNOG INFORMISANJA

│ Izvor: BMC │ Četvrtak, 02.06.2022. │


 

U holu Pokrajinske vlade u Novom Sadu svečano su uručeni ugovori korisnicima sridstava po konkursu iz oblasti javnog informisanja.

IMG 9793

Ugovore je uručila Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa virskim zajednicama, a tom prilikuom je dodala da je za 2022. godinu za 193 medijska projekta izdvojeno 70 miliona dinara. Kako je istakla sekretarka Milošević, budžet za javno informisanje je u odnosu na period od pre dvi godine uvećan za 17 miliona dinara.

IMG 9797

Konkursi su išli u tri linije, konkurs za unapriđenje profesionalni standarda. konkurs za podršku osetljivim grupama, dok je najobimniji dio konkursa bio onaj za sufinansiranje projekata proizvodnje medijski sadržaja iz oblasti javnog informisanja. Za taj dio oprideljeno je 55 miliona  dinara, od tog  47,5 miliona dinara za medijske sadržaje na srpskom jeziku i 7,5 miliona dinara za medijske sadržaje na manjinskim jezicima.

IMG 9815

Zoltan Kudlik, pomoćnik sekretara, sektor za kulturu nacionalni manjina – nacionalni zajednica, istako je kako je pridstavnicima nacionalni manjina u Vojvodini ovakva pomoć izuzetno značajna u pravcu realizovanja prava na izveštavanje na maternjem jeziku.

IMG 9834

Podršku projektima dobili su i mediji na bunjevačkom jeziku, kroz UG „Bunjevački omladinski centar“ i „Bunjevački media centar“.