OBAVEŠTENJE

Rok za podnošenje Prijave za dodilu priznanja NSBNM pojedincima, udruženjima, ustanovama i organizacijama za ostvarene rezultate i izuzetne zasluge na očuvanju nacionalnog identiteta Bunjevaca za 2018. godinu je 15. februara 2019. godine.

OBRAZLOŽENJE

Nacionalni savit bunjevačke nacionalne manjine dodiljuje priznanja pojedincima, udruženjima, ustanovama i organizacijama na svečanoj sidnici koja se održava povodom obilužavanja nacionalnog praznika „Dan osnivanja prvog nacionalnog savita - 23. februar“ a na osnovu člana 14. stav 8 Statuta NSBNM i odluke o usvajanju Pravilnika o uslovima i kriterijumima za dodelu priznanja NSBNM br: 2/2017, u oblasti:

1. POSEBNO PRIZNANJE NSBNM Ivan Antunović“ dodeljuje se za posebni doprinos na očuvanju nacionalnog identiteta Bunjevaca
  2. Priznanje NSBNM Mara Đorđević Malagurski“ dodeljuje se za vrhunski doprinos u oblasti kulture / odnosno / rodne ravnopravnosti Bunjevaca.
  3. Priznanje NSBNM - Kalor Milodanović“ dodeljuje se za vrhunski doprinos u oblasti informisanja na bunjevačkom jeziku/govoru.
  4. Priznanje NSBNM Mijo Mandić“ dodeljuje se za vrhunski doprinos u oblasti Bunjevaca.
  5. Priznanje NSBNM Ambrozije Šarčević“ dodeljuje se za poseban doprinos u oblasti naučno-istraživačkog rada Bunjevaca.
  6. Priznanje NSBNM Blaško Rajić“ dodeljuje se za doprinos u razvoju institucija i očuvanju nacionalnog identiteta Bunjevaca
  7.  PRIZNANJE NSBNM dodeljuje se za period od 10. godina kontinuiranog rada - aktivnosti na očuvanju nacionalnog identiteta Bunjevaca.

NAPOMENA:

Pravilnikom su utvrđeni uslovi, kriterijumi i postupak za dodelu priznanja NSBNM.

Sve informacije na telefon:

UK „Centar za kulturu Bunjevaca“ 024 551 604

Referent kulture: Kata Kuntić