Interno saopštenje

SKUPŠTINI BUNJEVAČKE MATICE

Srida, 29.06.2016. 10:45

Problem očigledno postoji: u Bunjevačkoj matici postoje organizacioni i finansijski problemi, a u javnosti se vodi neargumentovana polemika.

Rešenje postoji: primenit davno potpisani Sporazum, na način koji se ozbiljnom i detaljnom analizom utvrdi ko najbolji, i radit dalje zajedno.

Jedini put: ponašat se odgovorno!

Nedopustivo je da se bilo koja organizacija koja ima obavezu da se bavi očuvanjem i nigovanjem kulture i jezika u bunjevačkoj zajednici ponaša ko da Nacionalni savit ne postoji, osim kad tribaju novci.

Bunjevačka matica mora dilovati na principima zbog koji je osnovana, i ne mož postojat ko paralelna organizacija Nacionalnom savitu mimo utvrđene strategije. Suviše smo mala i još uvik nedovoljno izgrađena nacionalna zajednica da bi to dozvolili i da bi se dilili.

Nacionalni savit nije paradržavna ustanova, a to nisu ni ustanove koje je po zakonu formirao Nacionalni savit, kako u javnosti pridstavlja pridsidnik Bunjevačke matice. Nacionalni savit jeste zakonom utvrđena ustanova putem koje se sprovodi samouprava u oblastima obrazovanja, kulture, jezika i obavištavanja, i sve druge organizacije, bilo da su uspostavljene ko Ustanove il ko Udruženja, obavezne su da sprovode utvrđenu politiku i strategiju u ovim oblastima koju je utvrdio Nacionalni savit, ako su zaista dio bunjevačkog nacionalnog korpusa.

Prid Skupštinom Bunjevačke matice je izbor: nastavit putom koji vodi u organizacioni i finansijski kolaps i beskonačne rasprave, il krenit drugim putom i uspostavit nove odnose. Na tom putu Nacionalni savit je tačka oslonca.

Krajnje je neodgovorno to što pridsidnik Bunjevačke matice ne informiše Skupštinu bunjevačke matice o stavovima Nacionalnog savita, i što uporno očigledne probleme u javnosti prinosi na lične odnose.

Zbog odsustva pridsidnice Nacionalnog savita, ko pridsidnik Izvršnog odbora Nacionalnog savita spreman sam da obrazložim stavove Nacionalnog savita i da se na taj način usmerimo ka rešenjima.

Očekujem poziv da ko zvaničan pridstavnik Nacionalnog savita budem pozvan na Skupštinu Bunjevačke matice.

Pridsidnik IO BNS

Mirko Bajić     

 

Grb BNS