Bajmočani obilužili Dan Velikog prela

BKC “Bajmok”

Bajmočani obilužili Dan Velikog prela

 Foto 01

 

   U sali Kulturno-prosvetnog društva “Jedinstvo-Egyseg”, u subotu, 1. februara, u organizaciji Bunjevačkog kulturnog centra “Bajmok” obilužen je jedan od četri nacionalni praznika Bunjevačke nacionalne zajednice – Dan Velikog prela.

   Na ovogodišnjem, 11. po redu Bajmočkom bunjevačkom prelu, zbog nevrimena nije bila puna sala, jel nisu mogli doć gosti iz okolni mista, al je, ko i uvik, bilo veselo.

   U programu su učestvovale foklorne sekcije KPD „Jedinstvo-Egyseg“ i BKC „Bajmok“ koje su odigrale dva spleta bunjevački igara i tako  ulipšali veče svim prisutnim gostima.

   Za večeru je poslužena tradicionalna krumpirača, koja je sad već postala naširoko poznata, al i pogača s makom, dok su posli večere izvučene bogate tombole.

   Gosti su zaigrali i kolo, nuz dobru muziku za koju je bio zadužen tamburaški orkestar „Conbrio“, a kako se prelo obilužava na Marin, domaćini svake godine priprave i prigodne poklone za sve gošće koje slave imendan. Ove godine je na prelu bilo jedanajst Marija koje su, u znak pažnje, dobile cviće.

V.K.    

 

Kliknite na fotografiju da biste je uvećali