VIII Etno festival bunjevački nacionalni ila

BKC „Bajmok“

VIII Etno festival bunjevački nacionalni ila

 IMG 9465

 

   U subotu 31. avgusta, „Dani bunjevačke kulture“ nastavljeni su sa sad već tradicionalnim osmim po redu „Etno festivalom bunjevački nacionalni ila“, u organizaciji Bunjevačkog kulturnog centra „Bajmok“ iz Bajmoka.

   Ovogodišnji Festival positili su gradonačelnik Subotice Modest Dulić, potpridsidnica Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine prof. dr Branislava Belić koja je ujedno i otvorila ovogodišnji Festival, načelnik Severnobačkog okruga dr Nikola Repac, pridsidnica Skupštine Subotice Marija Kern Šolja, pomoćnik pridsidnika Skupštine Subotice i direktor BIC-a Mirko Bajić, pridsidnica Privremenog organa upravljanja Bunjevačkog nacionalnog savita mr Suzana Kujundžić Ostojić,pridsidnici Skupštine i Savita Bajmoka Šimon Žolt i Goran Nedeljković, velečasni župe Sveti Petar i Pavao Bende Žolt, potpridsidnik Bunjevačke matice Marko Marjanušić, te pokrajinski poslanik Marko Marić.

   Na ovogodišnjem „Festivalu bunjevački nacionalni ila“ svoje misto našle su i najmlađe reduše iz Bajmoka i Tavankuta, učenice osnovni škula koje pohađaju bunjevački govor sa elementima nacionalne kulture. Pored najmlađi friško su kuvale i starije reduše, a i ove godine bogatstvo bunjevačke kujne bilo je prikazano na najlipši način, a svoju kujnu imali su priliku prikazat i pripadnici drugi nacionalni zajednica, ovog puta bili su to Česi, Mađari i Makedonci, a ne smimo zaboravit ni pridstavnike Bunjevaca iz Republike Mađarske.

Ono bez čega Festival u Bajmoku ne smi proć je tarana, koja se kuvala u više labošaka, a vridne članice BKC „Bajmok“ i ove godine pripravile su oko 25 kila ovog tradicionalnog bunjevačkog tista, kako bez kuvane tarane ne bi niko osto.

 

 

 Kliknite na fotografiju da biste je uvećali