Srican Uskrs

 

Četvrta Mini Jugoslavija obilužila dvadeseti rođendan

 


Četvrta Mini Jugoslavija obilužila dvadeseti rođendan

│ Srida, 03.05.2023. │


 

Dvadeseti put po redu „ 4. Mini Jugoslavija“ u utorak, 2. maja obilužila je međunarodni praznik rada u Subatici.

Mini Yu 12

Program ove tradicionalne manifestacije je obuhvatio niz manifestacija od međunarodnog šahovskog turnira, kulturno-umitničkog programa, igara za dicu u prirodi pa do revijalne fudbalske utakmice.

U kulturno-umitničkom dilu programa učestvovali su: pivačka grupa „Frajle“, pivačka grupa „Biseri“ uz pratnju Irene Kovačev, pisnik Geza Babijanović, folklorni ansambl i moderan ples KPD „Jedistvo-Egyseg“ iz Bajmaka i vokalna solistkinja Tamara Babić uz pratnju orkestara Dejana Ibrahimovića.

Mini Yu 16

Na početku samog programa prisutnima se obratio počasni pridsidnik 4. Mini Jugoslavije, Blaško Gabrić a potom i pridsidnik Goran Gabrić koji istako značaja organizovanja ove tradicionalna manifestacije ko i dr Dušan Dunđer i Svetozar Delić zaminik pridsidnika privrimene Skupštine naroda dostojna Srbije. Prisutnima su se obratili i pridsidnik opštinske organizacje invalida rada Grada Subatice Stanko Nimčević i Mikloš Nađ Olajoš isprid udruženja „Solidarnost“ iz Subatice.

Mini Yu 19

Ko i uvik bio je organizovan tradicionalni ručak sa goveđim gulašom i vojničkim pasuljem za sve positioce i učesnike programa ove manifestacije.

T. B.

 


FOTOGRAFIJE