Obilužena 500-ta radio emisija „Subatica na bunjevačkom“

 


Obilužena 500-ta radio emisija „Subatica na bunjevačkom“

│ Izvor: BMC │srida, 29.03.2023. │


BIC redakcija

Radio emisija „Subatica na bunjevačkom“ u produkciji Bunjevačkog media centra, ostavrila je svoje petstoto izdanje, koja se svake subate mož čut na talasima Radio Subotice.

KsenijaTo je zaista jedan veliki uspih, jel kad se poglida nije tako lako u doba savrimenog sistema u kom dominira internet i jedan potpuno nov sistem komunikacije, odolet izazovima današnjice. Prva emisija emitovana je prije 10 godina, tačnije 07. septembra 2013. godine. Tako da slušaoci već 10 godina u kontinuitetu slušaju i prate ovu emisiju na Radio Subotici i na internet portalu bunjevci.net. Kadgod, dok je postojo Bunjevački radio i tamo se mogla čut. Emisija je posvićena dešavanjima i aktuelnostima u varoši, prate se konferencije za novinare, aktuelne teme, dakle sve ono što se tokom nedilje desi u varoši. Tu su obuhvaćene sve oblasti - privrida, poljoprivrida, komunalne dilatnosti, zdravstvo, obrazovanje, kultura, sport i drugo. Emisija traje oko 25 minuta i zaista privlači veliku pažnju slušaoca koji žele da se informišu na bunjevačkom jeziku - kazala je Ksenija Stojičić, urednica emisije.

Na početku emitovanja ove emisije nju je uređivala i vodila novinarka Vanja Nešković, a sadašnja aktuelna urednica i voditeljka emisije je Ksenija Stojičić.

T. B.