ODRŽANA BUNJEVAČKA LEMEŠKA DUŽIJANCA 2022.

 


ODRŽANA BUNJEVAČKA LEMEŠKA DUŽIJANCA 2022.

│ Izvor: BMC │ Nedilja, 24.07.2022. │


 

U nedilju, 24. jula, u organizaciji BKC „Lemeški Bunjevci” osmi put po redu u povodu obilužavanja jednog od bunjevački nacionalni praznika „Dana Dužijance 2022“ održana je proslava završne žetelačke svečanosti „Lemeška Dužijanca“ di je tim povodom služena sveta misa zafalnica u crkvi Rođenja Blažene Divice Marije u Lemešu.

 DSC0140

Blagoslovljen kruv od novog žita, vinac i krunu nosili su bandašica i bandaš lemeške Dužijance – Dunja Takač i Nikola Rogović.

Svetu misu – Zafalnicu na kojoj se blagosilja kruna od žita i kruv od novog brašna, pridvodio je velečasni Antal Egedi.

 DSC0180

Posli svečane mise povorka sa bandašom i bandašicom je prošla kroz centar Lemeša i uputila se bunjevačkim sokakom do etno kuće „Dešin salaš“ di su bandašica i bandaš poneli posvećen kruv i krunu i svečano ga pridali pridsidniku IO BNS, gospodinu Branku Pokorniću a potom je organizovan svečani ručak uz muziku kako i dolikuje proslavi ovog žetvenog bunjevačkog običaja.

 DSC0175

Svečanost „Lemeške Dužijance” uveličali su pridsidnik IO NSBNM Branko Pokornić, pridsidnica Odbora za kulturu, Kata Kuntić, odbornik Varoši Subatice Dragan Kopunović, direktor NIU BIC–a Boris Bajić, pridstavnici bunjevački udruženja i brojni gosti iz Subatice, Bajmoka, Čonoplje, Svetozara Miletića, Sombora i okolni mista.

T. B.

 


VIDEO PRILOG: BMC


ALBUM 1


ALBUM 2