BUNJEVAČKI DAN U BAJI

 


BUNJEVAČKI DAN U BAJI

│ Izvor: BMC │ Nedilja, 26.06.2022. │


 

U organizaciji mađarskog udruženja „Veres Pál“ iz Baje organizovan je „Bunjevački dan“ u petak, 24. juna u Baji, di su se okupili pridstavnici Bunjevaca iz Mađarske koji žive u selima i mistima oko Baje di još ima pripadnika ove nacionalne zajednice koja u Mađarskoj zvanično nije priznata.

IMG 9238

Svečani program ove manifestacije je započo polaganjem vinaca na spomenik biskupu Ivanu Antunoviću, di su vince položili dr Suzana Kujundžić Ostojić isprid BNS, ko i pridstavnici Bunjevaca iz Mađarske.

U sklopu ovog programa čitana je biografija biskupa Ivana Antunovića i pivana je i svečana bunjevačka pisma koju je izvela vokalna solistkinja Tamara Babić.

IMG 9345

Potom je održano pridavanje i projekcija dokumentarng filma o istoriji bunjevačkog jezika koji je bio titlovan na mađarskom jeziku di se dr Suzana Kujundžić Ostojić pridsidnica BNS, zafalila Bunjevcima iz Mađarske oko organizacije ove veoma značajne manifestacije za one koji se osićaju Bunjevcima a žive na teritoriji Mađarske.

IMG 9494

Završni dio ove manifestacije je bio koncert crkveni pisama na ikavci u Franjevačkoj crkvi u Baji di su učestvovali Tamara Babić ko vokalni solista iz Subatice, Nikola Čutura na orguljama iz Bezdana i hor „Ferenc Liszt” iz Baje.

 T. B. 

 


VIDEO PRILOG: BMC


 

DOKUMENTARNI FILM

Istorija jezika bački Bunjevaca

 

A bácskai Bunyevácok nyelvének története

 


FOTOGRAFIJE