BKC BAJMAK OTVORIO XVIII USKRŠNJU IZLOŽBU

 


BKC BAJMAK OTVORIO XVIII USKRŠNJU IZLOŽBU

│ Izvor: BMC │ Četvrtak, 07.04.2022. │


 

Tradicionalna uskršnja izložba u organizaciji BKC Bajmak koja je ove godine doživila i punolitstvo svečano je otvorena u sridu, 6. aprila, u prostorijama MZ Bajmak.

IMG 7781

Ove godine ko i prithodni godina bio je velik broj izlagača sa raznim uskršnjim eksponatima. Bunjevački kulturni centar Bajmak je poznat sa svojim već tradicionalnim manifestacijama ko što su bunjevački običaj na Voden ponediljak - Polivači, Dani bunjevačke kulture u Bajmaku, Festival bunjevački ila, Bunjevačko bajmočko prelo, bal za Svetu Katu, Božićna izložba di spada i ova tradicionalna uskršnja izložba.

IMG 7700

O značaju kontinuiteta rada od osamnaest godina vezano za organizaciju ove uskršnje izložbe i svega ostaloga čime se bavi BKC Bajmak istako je Branko Pokornić, pridsidnik organizacionog odbora ove uskršnje izložbe.

Med prisutnim zvanicama bili su: Mirko Bajić i Tihomir Vrbanović isprid BNS, Marija Miskin, direktorica OŠ „Vuk Karadžić“ iz Bajmaka koja je spominila značaj učešća dice u programu ove izložbe koja su ujedno i učenici OŠ „Vuka Karadžić“ iz Bajmaka koji pohađaje nastavu na bunjevačkom ko i upoznavanje dice drugi nacionalnosti oko bunjevački običaja za Uskrs.

IMG 7753

U kulturnom dilu programa nastupila su dica OŠ „Vuk Karadžić“ iz Bajmaka koja su izvela recitacije vezane za pridstojeći Uskrs, a dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidinica BNS je svečano otvorila ovu izložbu.

IMG 7730

Neko ko je od prvog dana u organizaciji ove izložbe je Kata Kumer koja je kroz svoj dugogodišnji rad dala velik doprinos oko organizacije ove izložbe.

Bajmočani su još jedared pokazali da su vridna i darovita čeljad i da ne odustaju lako od svoji zacrtani ciljeva nigujući bunjevačku tradiciju u vrimenu veliki bunjevački svetaca.

 

 


VIDEO PRILOG: BMC


FOTOGRAFIJE