Održana Dičija nedilja

 


Održana Dičija nedilja

│ Izvor: BMC │ Ponediljak, 11.10.2021. │


 

U petak, 8. oktobra, u Dičijem pozorištu u Subatici održan je program „Dica dici“ u okviru obilužavanja „Dičije nedilje“.

IMG 6809

Kroz multinacionalni i multikulturalni program na srpskom, bunjevačkom, mađarskom i hrvatskom jeziku pridstavljene su sve navedene nacionalne zajednice. Učestvovala su dica iz OŠ „Matko Vuković“, OŠ „Matija Gubec“, OŠ „10. oktobar“ i OŠ „ Ivan Milutinović“, Subotički tamburaški orkestar i dica iz KUDŽ „Bratstvo“ iz Subatice.

IMG 6503

- Ko i prošle pa tako i ove godine održali smo u okviru obilužavanja Dičije nedilje multinalcionalni i multikulturalni program „Dica dici“ sa namirom da se dica izmed sebe bolje upoznaju kroz recitacije, folklor i pismu. Ovaj program bio je naminjen dici niži uzrasta osnovne škule – kazala je pridsidnica BNS i BEIC „Amborozije Šarčević“ dr Suzana Kujundžić Ostojić.

IMG 6520

U pripunoj sali Dičijeg pozorišta u Subatici dica su uživala u programu i naravno štogod novo naučila nigujući multikulturalnost i multinacionalnost kroz pismu, igru i recitacije, kroz voditeljski program direktorice Dičijeg pozorišta u Subatici, Marte Aroksalaši.

Iza organizacije stao je Bunjevački edukativni i istraživački centar „Ambrozije Šarčević”, nuz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, te podršku Ustanove kulture „Centar za kulturu Bunjevaca”.

 

 


Video prilog: BMC


 


FOTOGRAFIJE