Održano drugo veče XX Festivala bunjevačkog narodnog stvaralaštva

 


Održano drugo veče XX Festivala bunjevačkog narodnog stvaralaštva

│ Izvor: BMC │ Petak, 10.09.2021. │


IMG 8228

Drugo veče XX Festivala bunjevačkog narodnog stvaralaštva održano je u sridu, 8. septembra, u prostorijama Gradske biblioteke u Subatici di je veče bilo posvećeno godišnjicama i jubilejima i savrimenicima bački Bunjevaca pod nazivom „Da se ne zatomi“.

IMG 8242

Na ovoj večeri na kojoj je divanila Kata Kuntić, pridsidnica KUD-a „Bunjevka“ prisutni su se mogli upoznat sa značajnim bunjevačkim ličnostima kojima se ove godine obilužava godišnjica rođenja il smrti ko što su: pop Nikola Kujundžić, Ante Miroljub – Evetović, Lazo Mamužić, Mara Đorđević – Malagurska i dr.

IMG 8214

Ovo veče obuhvatilo je i značajne događaje ko što su osnivanje „Bunjevačkog kola“ u Somboru, ko i reosnivanja istog društva, godišnjica osnivanja FK „Bačka“, osnivanje Bunjevačke čitaonice u Baji – Mađarskoj i dr., ko i godišnjice rođenja bunjevački savrimenika koji su takođe ostavili značajan rad u okviru bunjevačke nacionalne zajednice od 1990-ti godina do danas i koje je važno spomenit: Ivan Kuntić – idejni tvorac Festivala bunjevačkog narodnog stvaralaštva, Nikola Ćakić – poznati sakupljač molitvenika, knjiga i sveti slika pisani na ikavici i Ivan Sedlak – počasni pridsidnik Bunjevačke matice i šahovski sportski radnik.

T. B.

 


 Video prilog: BMC


 

Fotografije