Još bolja saradnja

 


Još bolja saradnja

│ Izvor: BMC │ Petak, 19.02.2021. │


 

U okviru obilužavanja „Dana maternjeg jezika” Nacionalni savit bunjevačke nacionalne manjine i Gradska biblioteka u Subotici dodatno su učvrstili već dobru saradnju. Naime, gosti iz NSBNM su pridstavnicima Biblioteke uručili izdanja na bunjevačkom jeziku koja će bit dostupna na pozajmnom odiljenju Gradske biblioteke u Subotici.

IMG 8931

Najstarija ustanova kulture u Subotici ima dugu tradiciju saradnje sa svim etničkim zajednicama u gradu, a posebno ističemo bunjevačku nacionalnu zajednicu. Imamo iza nas uspešnu višegodišnju saradnju, a sada ona postaje još bolja. Opredelićemo i jedan prostor gde će biti istaknuta literatura koja će se odnositi na bunjevačku kulturu i tradiciju – istako je, izmed ostalog, Dragan Rokvić, direktor Gradske biblioteke u Subotici.

IMG 8922

Divaneć o dobroj saradnji, dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica NSBNM, je obavistila kako je ovom prilikom pridato stotinjak knjiga.

Tu su izdanja razne tematike, sve ono što smo stvarali u okviru bunjevčke zajednice u protekli i više od osamnajst godina. Mislim kako je ovo lip poklon čitalačkoj publiki Subotice i svima onima koje zanima o čemu smo pisali. Pripravljamo i nova izdanja, jedno će bit dvojezična knjiga, na osnovu stari tekstova mađarski istoričara i etnografa. Koristimo priliku kako bi uradili štogod i za naš narod u Mađarskoj koji se bori za ostvarivanje svoji prava – dodala je dr Kujundžić Ostojić.

N. S.



FOTOGRAFIJE