Priskakanje vatre na Svetog Ivana Cvitnjaka

 


Priskakanje vatre na Svetog Ivana Cvitnjaka

│ Izvor: BMC │ Petak, 26.06.2020. │


IMG 1351IMG 1343

U sridu, 24. juna, u Maloj Bosni su se još jedared podsitili tradicionalnog običaja kod Bunjevaca – priskakanja vatre na Svetog Ivana Cvitnjaka. Rič je o tradicionalnoj manifestaciji koja se održava u okviru programa obilužavanja nacionalnog praznika Bunjevaca - „Dana Dužijance”, a nosilac dešavanja je Udruženje građana „Bunjevačka vila” iz Male Bosne.

IMG 1228

Kako je istakla Nela Ivić, pridsidnica UG „Bunjevačka vila”, ovo je bilo jubilarno, peto priskakanje vatre, a nuz domaćine, učestvovali su i mladi iz KUDŽ „Bratstvo” i KUD „Aleksandrovo”.

IMG 1395

Okupljene je pozdravila i dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine, dok je Zagorka Panić, gradska menadžerka okupljenima poručila:

Ovo je značajno za Suboticu, zbog različitosti i suživota svih naroda u Subotici. Drago mi je da prisustvujem jednom događaju, koji je jedan u nizu obeležavanja „Dužijance”, velikog bunjevačkog praznika. Prepoznali smo značaj ovog događaja i u lokalnoj samoupravi smo prepoznali važnost svih ovakvih okupljanja koja za cilj imaju čuvanje tradicije. To je jedina veza nas sa našim precima!

 


GALERIJA FOTOGRAFIJA


VIDEO PRILOG: BMC