USAVRŠAVANJE MLADI NOVINARA BOCKA U SOMBORU

│ Izvor: BMC Sombor │ Petak, 27.12.2019. │


USAVRŠAVANJE MLADI NOVINARA
BOCKA U SOMBORU

 

Članovi Bockove redakcije u Somboru tokom novembra i decembra miseca u saradnji sa Kancelarijom za mlade u Somboru, usavršavali su svoja znanja kroz radionice u okviru projekta Aktivnosti u omladinskom klubu na temu „Škola novinarstva“. Projekat je podržao Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport. Radionice su se odvijale jednom nedeljno u Omladinskom centru u Somboru, a polaznici radionice Bockove redakcije bili su Luka Bošnjak, Martina Marton i Martina Dujmović.

IMG 20191203 193637

Milica Barać edukator radionice novinarstva istakla je zadovoljstvo grupom, „Mladi novinaru su jako dobri, ja sam veoma zadovoljna. Generalno moja neka primarna uloga jeste da ja njih naučim neke osnove novinarstva, naravno da u ovom kratkom periodu ne mogu da ih naučim sve, ali čisto da zagrebemo sve te neke novinarske žanrove, da ih uputimo u to kako se šta piše, kakva bi pravila mogli da slede i slično. Ko grupa su jako dobri, jako se lepo slažu, imaju dosta potencijala, dosta su motivisani pre svega a veoma mi je drago što neki od njih već pišu tako da mogu da dobiju i neke smernice konkretno i odma da ih primene. Tako da mislim da to može da im olakša i trenutni rad.

IMG 20191203 193804

Mladi novinar Bocka, Luka Bošnjak usavršavao je svoja već stečena znanja a kako sam ističe radionice su dosta pomogle. „Sve što sam do sada znao, na ovim radionicama sam malo dopunio svoje znanje. Pomogle su mi i mislim da ću svoje radove u časopisu Bocko podić na jedan viši nivo. Radili smo izveštaje, vesti i intervju, na čemu sam se ja i bazirao više kad su u pitanju intervjui. Ove jeseni snimio sam dva intervjua u produkciji Bunjevačkog media centra Sombor i planiram da nastavim i sledeće godine.“

Redakcija Bocka u Somboru proširila se za još dve članice, Martinu Marton i Martinu Dujmović koje su osnove novinarstva stekle kroz radionice a nastaviće da se edukuju dalje kroz rad BMC u Somboru i planiraju da krenu sa pripremom tekstova za časopis već od sledeće godine.

S. L.


GALERIJA FOTOGRAFIJA