BOŽIĆNI KONCERT U SOMBORU

│ Izvor: BMC Sombor │ Četvrtak, 26.12.2019. │

BOŽIĆNI KONCERT U SOMBORU

 

U čast najradosnijeg kršćanskog praznika, Božića, u somborskoj karmelićanskoj crkvi u ponediljak, 23. decembra, održan je tradicionalni božićni koncert.

IMG 0606

Najlipše božićne melodije na srpskom, bunjevačkom, mađarskom, hrvatskom i nemačkom jeziku pripravili su mladi Somborci koji svoja muzička znanja usavršavaju na akademijama umitnosti u Novom Sadu, Beogradu i Budimpešti.

"Od malena se bavim muzikom, idem na Akademiju umitnosti i već dugo učestvujem na božićnim koncertima. Ovaj put pivam i prvi put sviram tamburu i dragom mi je ako u nekom umitničkom smislu mogu da doprinesem svom gradu" kazala je Ana Parčetić, studentkinja Akademije umitnosti u Novom Sadu.

IMG 0586

Čaroliju Božićni melodija doneli su i tamburaši Gradskog tamburaškog orkestra Vasa Jovanović iz Novog Sada, pod dirigentskom palicom Zorana Bugarskog Brice i Marka Parčetića, ko i hor Somborskog pivačkog društva na čelu sa Milanom Radišićem.

"Kada je u pitanju ovakav koncet, pogotovo u Somboru, to je zadovoljstvo radit a pogotovo što ćemo se i mi rođeni Somborci malo pokazat prid svojim sugrađanima", objasnio je Marko Parčetić koji je na koncertu osim uloge tamburaša i dirigovao orkestrom.

IMG 0691

Prigodne božićne melodije, uz tamburaše, izveli su i orguljaši Endre Oršovai i Predrag Ivanić. Program su vodili Ružica Parčetić i Antun Petrović.

Tradicionalni božićni koncert održan je pod pokroviteljstvom Skupštine grada Sombora.

S. L.


 GALERIJA FOTOGRAFIJA