TRIBINA BUNJEVAČKOG KOLA SOMBOR

│ Izvor: BMC Sombor │ Utorak, 26.11.2019. │


DAN VELIKE NARODNE SKUPŠTINE SRBA, BUNJEVACA I OSTALI SLOVENA

TRIBINA BUNJEVAČKOG KOLA SOMBOR

 

U nedilju, 24. novembra, u Srpskoj čitaonici „Laza Kostić” u Somboru, UG „Bunjevačko kolo” pripravilo je tribinu povodom 25. novembra, Dana Velike narodne skupštine Srba, Bunjevaca i ostali Slovena. Ko jedan od četiri nacionalna praznika Bunjevačke nacionalne manjine, tribina je ukazala na istorijske momente i značaj položaja Bunjevaca kako u prošlosti tako i do današnji dana.

DSC07581

Prigodnim ričima goste je pozdravio pridsidnik udruženja Dejan Parčetić koji je ujedno čestitao praznik svim Bunjevacima. Ispred Gradske uprave grada Sombora nikoliko riči uputio je Mirko Strigić, član Gradskog vića za oblast ruralnog razvoja. Pridsidnik Srpske čitaonice „Laza Kostić”, Aleksandar Radišić, ukazo je na značaj i dugogodišnju saradnju sa UG „Bunjevačko kolo” i pozdravio prisutne goste.

DSC07596

O istorijskim događajima divanio Arsen Mijatović, profesor istorije koji je ukazo na težak položaj Bunjevaca al i drugi naroda u prošlosti, ko i samu borbu da se izbore za svoj jezik, kulturu i identitet do današnji dana. O istorijskom pogledu na 1918. godinu, na oslobođenje grada Sombora ko i Dan Velike narodne skupštine, divanio je Momir Milivojević, pridsidnik UO Srpskog istorijskog društva „Miloš S. Milojević” iz Sombora.

Kulturno-umitnički program ulipšali su tamburaši, guslar Glišo Koćalo i Luka Merei na klarinetu, učenik Sridnje muzičke škule „Petar Konjović” u Somboru.

 


GALERIJA FOTOGRAFIJA