U BAJMOKU ODRŽAN „BAL ZA SVETU KATU“

│ Izvor: BMC │ Nedilja, 24.11.2019. │


U BAJMOKU ODRŽAN „BAL ZA SVETU KATU“

 

Kako je to već i tradicija, Bunjevački kulturni centar „Bajmok“ je pripravio lipo okupljanje, u subotu, 23. novembra – održan je „Bal za Svetu Katu“, a ujedno je to i prilika da se BKC „Bajmok“ priključi obilužavanju nacionalnog praznika Bunjevaca – Dana Velike narodne skupštine, Srba, Bunjevaca i ostali Slovena.

IMG 6020

Pripuna sala KPD „Jedinstvo-Eđšeg“ bila je najbolja potvrda da su ovaka okupljanja potribna, a to je i kazo Branko Pokornić, počasni pridsidnik BKC „Bajmok“:

Ovo je lipa prilika da se vridni domaćini okupe po završetku jesenji poslova, prodivane, razmine iskustva, al i da se provesele, a nama je prilika da se priključimo obilužavanju nacionalnog praznika – istako je Pokornić.

IMG 5964

Goste bala je pozdravio i Mirko Bajić, podpridsidnik Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine, dok su prisutni mogli i vidit prigodan program pripravljen do strane dice koja u bajmočkoj škuli uče bunjevački.

IMG 6027

Naravno, nisu izostali ni tradicionalna večera – pivčiji paprikaš, i dobra zabava, a oni najsrićniji su dobro prošli na tomboli.


VIDEO PRILOG: BMC

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA