ODRŽANA SVEČANA AKADEMIJA „BRAĆA UVEK I UVIK ZAJEDNO“

│ Izvor: BMC │ Srida, 13.11.2019. │


ODRŽANA SVEČANA AKADEMIJA
„BRAĆA UVEK I UVIK ZAJEDNO“

 

U okviru obilužavanja stoprve godine od oslobođenja Subotice u Prvom svitskom ratu održan je niz manifestacija u kojima tradicionalno učestvuju i bunjevačka udruženja.

IMG 3916

U utorak, 12. novembra, na sceni „Jadran“ Narodnog pozorišta u Subotici održana je svečana akademija „Braća uvek i uvik zajedno” nuz sićanje na veliko angažovanje Srba i Bunjevaca koji su, formiranjom zajedničkog odbora, potvrdili težnju za zajedničkim životom u budućoj državi.

IMG 3904

Organizaciju ove svečane akademije zajedno su organizovali Srpski kulturni centar „Sveti Sava”, Bunjevački kulturni centar Subotica, Grad Subotica i Udruženje ratni dobrovoljaca 1912-1918. godine i njevi potomaka i poštivalaca i UG „Bunjevačka matica“.

IMG 3966

Na svečanoj akademiji prisutnima su se obratili Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice, Mile Tasić, pridsidnik upravnog odbora SKC „Sveti Sava“ i Veljko Vojnić, pridsidnik UG „Bunjevačka matica“

IMG 3989

Svečana akademija je otvorena intoniranjom državne himne „Bože pravde” i svečane pisme Bunjevaca „Podvikuje bunjevačka vila”, a u programu su učestvovali: dramski umitnik Miloš Stanković, učenici muzičke škule u Subotici sa odseka za etno pivanje i folklorni ansambl „Svetozar Marković“ iz Novog Sada.

T. B.


GALERIJA FOTOGRAFIJA