ODRŽANO SVEČANO OTVARANJE PROGRAMA U OKVIRU OBILUŽAVANJA DANA BUNJEVAČKE KULTURE U NOVOM SADU

│ Izvor: BKC Novi Sad │ Petak, 23.08.2019. │


ODRŽANO SVEČANO OTVARANJE PROGRAMA U OKVIRU
OBILUŽAVANJA
DANA BUNJEVAČKE KULTURE U NOVOM SADU

 

U organizaciji Bunjevačkog kulturnog centra iz Novog Sada po šesti put su 21. i 22. avgusta, u prostorijama Kulturnog centra u Novom Sadu održani Dani bunjevačke kulture.

IMG 0878

Svečani program otvaranja Dana bunjevačke kulture otvoren je sa izložbenom postavkom na temu „Dužijanca” koju je pridstavilo KUD „Bunjevka” iz Subotice.

Na početku svečanog otvaranja prisutnima se obratio Mirko Bajić, podpridsidnik BNS koji je ukazo na značaj održavanja bunjevački dana u Novom Sadu.

IMG 0856

Potom se prisutnima obratila Dragana Milošević, isprid pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose sa virskim zajednicama koja je takođe istakla značaj nigovanja multikulturalnosti i u prestonici Pokrajine.

IMG 0894

Alesandar Petrović se na ovom svečanom otvaranju obratio isprid Grada Novog Sada ko pomoćnik gradonačelnika i ukazo na dugogodišnju izuzetnu saradnju oko organizacije ove manifestacije.

IMG 0909

Ovi bunjevački dani u Novom Sadu su bili podržani od UK „Centar za kulturu Bunjevaca”, Bunjevačkog omladinskog centra, a saradnici u realizaciji kulturno–umitničkog programa bili su BKC „Tavankut”, KUD „Aleksandrovo” i KUDŽ „Bratstvo” koji su bili učesnici svečane povorke u centru grada Novog Sada na čelu sa ovogodišnjim bandašom i bandašicom iz Subotice koji su se pridstavili sa velikim bunjevačkim kolom u centru grada. Vokalni solista Tamara Babić se pridstavila programom bunjevački pisama u svečanom dilu programa.

 


 Video prilog: BMC

GALERIJA FOTOGRAFIJA