LEMEŠKA BUNJEVAČKA DUŽIJANCA

│ Izvor: BMC Sombor │ Utorak, 23.07.2019. │


LEMEŠKA BUNJEVAČKA DUŽIJANCA

 

U nedilju 21. jula, BKC „Lemeški Bunjevci” pripravili su proslavu završne žetelačke svečanosti „Lemešku Dužijancu”. Tim povodom služena je sveta misa Zafalnica u crkvi Rođenja Blažene Divice Marije.

Blagoslovljen kruv od novog žita, vinac i krunu nosili su bandašica i bandaš lemeške Dužijance – Adriana Sabo i Luka Bošnjak u pratnji mladi risara u svečanim bunjevačkim nošnjama.

DSC06779

Svetu misu – Zafalnicu na kojoj se blagosilja kruna od žita i kruv od novog brašna, pridvodio je velečasni Antal Egedi. Bandašica i bandaš poneli su posvećen kruv i krunu do svečane sale mesne zajednice Svetozar Miletić di su je pridali pridsidnici NSBNM dr Suzani Kujundžić Ostojić.

DSC06783

Svečanost „Lemeške Dužijance” uveličali su pridsidnica NSBNM dr Suzani Kujundžić Ostojić, pridsidnica Odbora za kulturu, Kata Kuntić, potpridsidnik NSBNM Nikola Babić, pridsidnik Izvršnog odbora NSBNM Branko Pokornić, član IO NSBNM Tihomir Vrbanović, BMC Sombor, i brojni gosti iz Subotice, Bajmoka, Čonoplje, Svetozara Miletića, Sombora i okolni mista.

Za učesnike i goste Lemeške bunjevačke Dužijance, u svečanoj sali MZ pripravljen je prigodan koktel.

S. L.


VIDEO PRILOZI: BMC

 


GALERIJA FOTOGRAFIJA