Ljutovčani nastavili svoj običaj

│ Izvor: BMC │ Srida, 01.05.2019. │

Ljutovčani nastavili svoj običaj

Ko i dugi niz godina ranije, ljutovački Bunjevci obilužili su poslidnji dan aprila paljenjem velike logorske vatre uoči 1. maja, praznika rada.

20190430 201926

Iako je uporna kiša donekle poremetila uobičajeni protokol, ipak su se stvorili uslovi za okupljanje oko logorske vatre, koju je prid meštanima Ljutova pripalio prvi čovik UG „Bunjevci Ljutovo“, Petar Ivković Corda. Događaju je prisustvovo i Mirko Bajić, isprid bunjevački institucija.

Ivković je za bunjevačke medije potvrdio da ovo nije običaj novijeg datuma kod ljutovački Bunjevaca, pa ga samim tim triba i sačuvat. A da je ovaj običaj u dobrim rukama, najbolje svidoči niz manifestacija koje UG „Bunjevci Ljutovo“ uspišno uz sve postojeće izazove organizuje u toku godine.

20190430 201909

Tu su Maska svatovi, Siroti bal, Vodeni ponediljak i druge manifestacije kojima se čuvaje tradicija i kulturno nasliđe Bunjevaca. A kad je to u sredini ko što je Ljutovo, di Bunjevci imaje ritku priliku bit većina, značaj je još veći. Prije svega jer pomaže da demografija ove svitle tačke našeg nacionalnog bića ne izgubi svoj sjaj.

20190430 200924

U drugom dilu programa, gosti i muzički sastav prišli su u salu di je veselje i druženje nastavljeno do kasno u noć. Odziv gostivi je možda mogo bit veći, al za to će morat počekat slideću godinu i nadajmo se vedro nebo.

T.K.M.


Video prilog: BMC


Galerija fotografija