Uskršnja tribina

│ Izvor: BMC Sombor │ Srida, 24.04.2019. │

Uskršnja tribina

U četvrtak, 18. aprila, u Srpskoj čitaonici „Laza Kostić” u Somboru, Udruženje građana „Bunjevačko kolo” obilužilo je pridstojeće kršćanske praznike tradicionalnom Uksršnjom tribinom.

Maja i Bojan

O uskršnjim običajima divanila je podpridsidnica udruženja Aleksandra Medurić Kalčan. U prigodnom kulturno-umitničkom programu pivale su „Varošanke” iz GKUD „Ravangrad” i vokalna solistkinja Andreja Jung. Program su ulipšala dica iz vrtića „Pčelica”, koja su odrecitovala pismu o Hristu. Prigodne tekstove o Uskrsu divanili su Ena Parčetić, Bojan Fratrić i Maja Lukić, dok su nikoliko kompozicija odsvirali Marko Jovanović na tamburi i Mila Miladić na violini.

Mila

Publika je imala priliku da vidi izložbu radova slamarske i likovne sekcije, uskršnje čestitke i šarena jaja. U organizaciji programa učestvovale su profesor razredne nastave, Valerija Nikolić i vaspitač, Marija Brdarić.

Med gostima bili su prisutni pridsidnik UG „Bunjevačko kolo”, Dejan Parčetić i pridsidnik Srpske čitaonice „Laza Kostić”, Aleksandar Radišić.


│Galerija fotografija│

(Fotografije: Bunjevačko kolo Sombor)