Kadgod, uvik i kad god

│Izvor: BMC │ Petak, 19.04.2019.│
Promovisana knjiga Ane Vojnić Kortmiš

Kadgod, uvik i kad god

U prostorijama Bunjevačke matice u sridu, 17. aprila, održana je promocija knjige „Kadgod – kadgodašnji običaji kroz liturgijsku godinu”, u izdanju Ustanove kulture „Centar za kulturu Bunjevaca“.

IMG 9615

O knjigi, al i o pridstojećem Uskrsu, divanili su kapelan Nebojša Stipić, dr Suzana Kujundžić Ostojić, urednica izdanja, ko i autorka Ana Vojnić Kortmiš.

Kako je istakla Ana Vojnić Kortmiš, knjiga je nastala nakon godina pisanja i biluženja običaja kod Bunjevaca.

Želila sam da zapišem sve običaje koje Bunjevci niguju, tekstove sam objavljivala godinama u „Bunjevačkim novinama“, a sada je to sve sabrano u jednom izdanju, da ostane i mojim unukama, i svima, da me se sićaje – kazala je Ana Vojnić Kortmiš.

IMG 9613

Promovišuć izdanje dr Kujundžić Ostojić je navela da će ono bit dragocino za svaku bunjevačku kuću, jel su u njemu sabrani brojni običaji, virovanja, i to ne samo sabrani, nego i objašnjeni, te da pridstavljaje pravo malo blago.

O knjigi je divanio i kapelan Stipić koji je pofalio trud autorke, izno je povezanost Bunjevaca sa virom, te da je „kadgod“ samo uvertira za „uvik“, odnosno da je to u stvari „kad god“.

I zaista, ostaje utisak da je Ana Vojnić Kortmiš uspila da u svojem pisanju na jedan lak i pitak način vrlo virno pridstavi običaje bunjevačke zajednice na našim prostorima. Niki od nji su i danas vrlo živi, niki se niguju u malo izminjenoj formi, al je važno da, nuz ovakvo izdanje, ni jedan od nji neće bit zaboravljen.

Promociju su pratili i prigodni eksponati pripravljeni od strane KUD „Bunjevka“.

N. S.


Video prilog: BMC


Galerija fotografija