Veliko bunjevačko prelo u Somboru

Izvor: Bunjevački Media Centar - Sombor
Četvrtak, 07.02.2019.

Veliko bunjevačko prelo u Somboru


Bunjevacko kolo 02
foto: Facebook (Bunjevačko kolo)

 

U organizaciji UG „Bunjevačko kolo” iz Sombora u petak, 1. februara, u svečanoj sali restorana „Crystal Lux” održano je Veliko bunjevačko prelo. Program je započo prikazom skeča koji je pripravila Aleksandra Medurić Kalčan u izvođenju članova dramske sekcije UG „Bunjevačko kolo” i GKUD „Ravangrad”. Igre, u sklopu skeča, je odigrala prva postava izvođača.

Bunjevacko kolo 03
foto: Facebook (Bunjevačko kolo)

 

Pridsidnik Bunjevačkog kola Dejan Parčetić, pozdravio je sve prisutne koji su uveličali svečanost, a med njima su bili i zaminik pridsidnika Skupštine Republike Srbije Veroljub Arsić, pridsidnik Skupštine grada Sombora prim. dr Zoran Parčetić, narodni poslanik prim. dr Vlado Babić, zaminik gradonačelnice Sombora Antonio Ratković, pomoćnik gradonačelnice Ivan Šimunov, pridsidnica Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine dr Suzana Kujundžić Ostojić, član Gradskog vića za nacionalne manjine i saradnju sa virskim zajednicama Silard Janković, ko i pridstavnici somborski udruženja, Kolo srpskih sestara, Srpske čitaonice „Laza Kostić”, Mađarske građanske kasine,  HKUD „Vladimir Nazor”, GKUD „Ravangrad” i bunjevački institucija BKC „Subotica”, Bunjevačke matice iz Subotice i Republike Mađarske.

Bunjevacko kolo 01
foto: Facebook (Bunjevačko kolo)

 

U skopu programa prikazana je revija prilipi bunjevački nošnji. O poriklu, vlasništvu, materijalu i namini svake nošnje, divanio je Josip Parčetić.

Slamarske slike, dar „Bunjevačkog kola”, bandašu i bandašici sa „Bunjevačke dužionice 2018.”, Milici Mastilović i Aleksandaru Jonjić Kalčan, uručio je podpridsidnik Aleksandar Bošnjak.

Goste na prelu zabavljao je orkestar Emila Antunića. UG „Bunjevačko Kolo” iz Sombora zafaljuje se svima koji su svojim prisustvom uveličali Veliko bunjevačko prelo.

S. L.