Bajmočko bunjevačko prelo

Izvor: Bunjevački Media Centar
Nedilja, 27.01.2019.

Bajmočko bunjevačko prelo


Bunjevački kulturni centar „Bajmok“ je i ove godine bio domaćin „Bajmočkog bunjevačkog prela“. Ovogodišnje prelo održano je u subotu, 26. januara, u prostorijama KPD „Jedinstvo-Eđšeg“, a svoje misto tu je našlo oko 230 Bajmočana, al i njevi gostivi.

IMG 6697

Kako je to istako Branko Pokornić, pridsidnik BKC „Bajmok“, i ove godine je uložen značajan trud da se na jednom mistu čeljad okupi, a „Bajmočko prelo“ je misto di su se zajedno okupili svi kojima je stalo da zajedno prodivane, provesele se, al i učestvuju u obilužavanju jednog od četri nacionalna praznika Bunjevaca „Dana Velikog prela“ koji će bit obilužen u subotu, 2. februara.

IMG 6786

Prisutne je pozdravila i dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidinica Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine, a potom su svi zajedno uživali u kratkom programu pripravljenom od strane dice iz OŠ „Vuk Karadžić“, nuz bunjevačke igre u izvođenju folkloraca KUDŽ „Bratstvo“, al i nuz muziku „Biž benda“.

IMG 6833

Najsrićniji su dočekali tombolu sa brojnim nagradama, al niko ne mož kazat da nije bio srićan nuz već nadaleko poznatu pravu domaću krumipraču.

N. S.


Video prilog: Bunjevački Media Centar

 

Galerija fotografija