Božićnjak

Božićnjak

Izvor: Bunjevački Media Centar - Sombor   Ponediljak, 10.12.2018.


U petak, 07. decembra Bunjevački media centar u Somboru i ove godine obilužio je pridstojeće božićne i novogodišnje praznike. Nigovanje i čuvanje tradicije Bunjevački običaja  tema je radionica Bunjevačkog media centra koji je i ovog puta okupio svoje najmlađe članove.

DSC05107

Nuz strućnu pomoć edukatora Stipana Budimčevića, s puno volje i strpljenja, dica su upoznala  sve male tajne i čarolije prilikom izrade božićni figurica.

Ove godine smo želeli da radionici prisustvuju i majke dice, kako bi ih podsitili kako se pripravlja kolač a nike i naučili.

DSC05112

Kadgod je Božićnjak na samo badnje jutro pripravljala reduša pivajuć božićne pisme, podsitio je Budimčević a danas smo priko božićni radionica u priliki da ova tradicionalna znanja i veštine prinesemo na najmlađe.

Lipotu i posebnu notu tokom božićni i novogodišnji praznika, kaže Kristina Knežević, donosi i adventski vinac čiju je izradu prikazala.

Pripravljeni aranžmani, božićnjak i vinac biće prikazani na izložbi i božićno-novogodišnjem koktelu za članove Bunjevačkog media centra uoči samog Božića.

S. L.


Video prilog: Bunjevački Media Centar - Sombor

Galerija fotografija