Festival bunjevački ila

Festival bunjevački ila

Izvor: Bunjevački Media Centar   Nedilja, 26.08.2018.


U okviru manifestacije "Dani bunjevačke kulture" u Bajmoku, drugog dana, u subotu, 25. avgusta, održano je trinajsto izdanje tradicionalnog "Festivala bunjevački ila". Naravno, rič je o manifestaciji u organizaciji Bunjevačkog kulturnog centra "Bajmok".

IMG 1123

Po starom dobrom običaju na štandovima isprid KPD "Jedinstvo-Eđšeg" su od ranoj jutra špartala vridna čeljad, al i mirisi tradicionalni ila. Kuvali su i iskusni kuvari, al i oni mlađi, a centralno misto zauzimala je tarana koju su kuvali domaćini, a koja se mogla nabavit po pristupačnoj cini.

IMG 0862

U okviru programa prisutne su pozdravili Branko Pokornić, pridsidnik BKC "Bajmok", dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine, a potom i Marko Marić, poslanik u Skupštini AP Vojvodine, koji je i svečano otvorio Festival.

IMG 0745

Festival nije bio takmičarskog karaktera, al su se domaćini potrudili da priprave dosta nagrada, za najstarije ilo, najautentičnije ilo, najlipši štand, najangažovanije kuvare, najmlađu redušu...

N. S.


Galerija fotografija